SPORTEDZŐ 2016/2017-es tanévtől

2016. június. 14., 16:33   |    

SPORTEDZŐ 2016/2017-es tanévtől

Felnőttoktatás A képzés csak testnevelő tanári diplomával, más sportágban szerzett edzői szakképzettséggel, vagy pedagógusi diplomával és sportszakmai múlttal rendelkezőknek szervezzük. Jelentkezés: School of Business Zalaegerszeg Üzleti Szakképző Iskolában 8900 Zalaegerszeg, Rákóczi u. 4-8. titkarsag.zala@sob.hu 92 510-591 30 541-6406 Min. 15 fő esetén indul el a képzés. Az előzetesen megszerzett tudás beszámításával, esti képzés keretében indul a képzés.   Kezdés 2016. szeptember 1.   Ajánlott sportágak: Atlétika, Kosárlabda, Labdarúgás. Egy sportágban min. 5 fő szükséges.   A pedagógus-továbbképzés tekintetében megfelel, 120 kreditpontnak.*   A szakképesítés alapadatai A szakképesítés azonosító száma: 54 813 02 A szakképesítés megnevezése: Sportedző (a sportág megjelölésével) A szakmacsoport száma és megnevezése: 3 Oktatás Ágazati besorolás száma és megnevezése: XXXVII Sport Elméleti képzési idő aránya: 40% Gyakorlati képzési idő aránya: 60%     A képzés moduljai:
  • Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
  • Foglalkoztatás II.
  • Munkahelyi egészség és biztonság
  • Pedagógiai, pszichológiai és kommunikációs alapok
  • Egészségügy és elsősegélynyújtás
  • Edzéselmélet és gimnasztika
  • Szervezés és vállalkozás alapjai
  • Sportági alapok
  • Sportedzői szakismeretek
Beszámítás korábbi tanulmányok sportolói/versenyzői múlt alapján lehetséges. A képzés csak testnevelő tanári diplomával, más sportágban szerzett edzői szakképzettséggel, vagy pedagógusi diplomával és sportszakmai múlttal rendelkezőknek szervezzük.   A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai: Gyakorlati vizsgatevékenység A) A vizsgafeladat megnevezése: Sportági mozgásforma oktatása A vizsgafeladat ismertetése: A gyakorlati vizsgán a vizsgázó egy megadott technikai elem (mozgásforma, gyakorlatsor stb.) oktatását mutatja be sportolók vagy a többi vizsgázó közreműködésével. A vizsga során kitér az elemre vonatkozó leggyakrabban előforduló hibákra, valamint azok javítására. Vizsga közben használhatja a végrehajtáshoz szükséges eszközöket, egyéb segítséget nem vehet igénybe. B) A vizsgafeladat megnevezése: Sportági edzésterv készítése A vizsgafeladat ismertetése: Az edzéstervet - a komplex szakmai vizsgát megelőzően legalább 30 nappal – le kell adni a képző intézménynek, amely gondoskodik az előzetes szakmai bírálatról. A komplex szakmai vizsgán a vizsgázó bemutatja az edzéstervet és magyarázatokat fűz a terv legfontosabb elemeihez. A vizsgabizottság a vizsgán elhangzottak és az előzetes szakmai bírálat alapján értékeli a vizsgázó feladat megoldásának eredményességét.   Szóbeli vizsgatevékenység A) A vizsgafeladat megnevezése: Egészségügy, edzéselmélet A vizsgafeladat ismertetése: A szervrendszerek anatómiája, működése és sportadaptációja, különböző életkorú egyének biológiai és terhelés élettani sajátosságai, krónikus betegek sportolása, testalkat, testösszetétel és testsúlyszabályozás, edzés és energiaforgalom, sportártalmak megelőzése, kondicionális képességek fajtái és fejlesztése, a koordináció és mozgásszerkezet, mozgástanulás B) A vizsgafeladat megnevezése: Gimnasztika A vizsgafeladat ismertetése: Gimnasztikai gyakorlatelemzés és - tervezés, rajzírás alkalmazása Írásbeli vizsgatevékenység

nincs

Képzés költségei:

Tandíj: 150.000 Ft Tartalmazza:
  • Regisztrációs díj
  • OKJ Vizsgadíj
  • Szintfelmérő
  • Modulzáró/Osztályozó vizsga
  Jelentkezés: School of Business Zalaegerszeg Üzleti Szakképző Iskolában. Min. 15 fő esetén indul el a képzés. Ajánlott sportágak: Atlétika, Kosárlabda, Labdarúgás. Egy sportágban min. 5 fő szükséges.   *277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet 5. §. a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről  

További hírek

Általános
Téli átigazolási tájékoztató (2023-2024)

2024-01-22 13:23:17

Téli átigazolási tájékoztató (2023-2024)

Tájékoztatjuk az Egyesületeket, hogy az alábbi átigazolási tájékoztató a hatályos (1/2024 verziószámú) NYIÁSZ rövid kivonata, a téli átigazolási időszak lényegi része.

Általános
Harmadik lett Zala amatőr labdarúgó-válogatottja

2023-12-06 10:23:51

Harmadik lett Zala amatőr labdarúgó-válogatottja

A megyei labdarúgó-bajnokságok őszi zárása után sem ért még teljesen véget a félszezon, hiszen a Területi Amatőrválogatottak Észak-Nyugat Magyarországi Regionális Tornáját Gyirmóton rendezték meg, ahol Zala együttese végül a harmadik helyen végzett.

Általános
ERŐNLÉTI KREDITPONTGYŰJTŐ WEBINÁR

2022-03-01 15:06:02

ERŐNLÉTI KREDITPONTGYŰJTŐ WEBINÁR

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési Intézete ismét kreditpontgyűjtő webinárt szervez.

Értesítők, információk

Szponzorok