Nyári átigazolási időszak - információk

2020. július. 01., 09:59   |    

Nyári átigazolási időszak - információk

Az amatőr játékosokra vonatkozó átigazolási időszakok nem változnak a nyáron, mind az utánpótláskorúaknak, mind pedig a felnőtteknek július 1-jén indul.
A profi játékosok belföldi nyári átigazolása július 1-én indul és szeptember 22-ig tart. 

I. Átigazolási időszakok 

1. AMATŐR LABDARÚGÓK

Felnőtteknél:

  • július 1-től július 20. éjfélig (az átadó sportszervezet hozzájárulása nélkül)
  • július 21-től augusztus 31. éjfélig (amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz)
  • továbbá szeptember 1-től szeptember 30. éjfélig (oktatási intézmény váltásakor, amennyiben lakcímváltozást eredményez és az oktatási intézmény, valamint a sportszervezet székhelye ugyanott van:ezek igazolása lakcímkártyával vagy kollégiumi igazolással, és iskolalátogatási igazolással történhet)

U6-tól U19-es korosztályokig:

Az amatőr 19 év alatti férfi utánpótlás labdarúgó (kivéve futsal) belföldi átigazolásakor minden esetben, minden átigazolási időszakban a „B” táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően. Működési költségtérítésként elszámolható az a bajnoki év, melyre a labdarúgó érvényes versenyengedéllyel rendelkezett és az adott bajnoki évben hivatalos mérkőzésen pályára is lépett. Az U19-es korosztályból (idén a 2001-ben született) adott bajnoki idényben kiöregedő amatőr labdarúgók az idény végén az nyári átigazolási időszakban is a „B”, utánpótlás amatőr működési költségtérítésre vonatkozó táblázata alapján válthatnak sportszervezetet.

  • július 1-től július 31. éjfélig (az átadó sportszervezet hozzájárulása nélkül)
  • augusztus 1-től augusztus 31. éjfélig (amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz)
  • továbbá szeptember 1-től szeptember 30. éjfélig (oktatási intézmény váltásakor, amennyiben lakcímváltozást eredményez és az oktatási intézmény, valamint a sportszervezet székhelye ugyanott van: ezek igazolása lakcímkártyával vagy kollégiumi igazolással, és iskolalátogatási igazolással történhet)

2. HIVATÁSOS (PROFI) LABDARÚGÓK BELFÖLDI ÁTIGAZOLÁSA ESETÉN

  • július 1-től szeptember 22. éjfélig

3. FUTSAL

  • július 1-től augusztus 31. éjfélig
  • utánpótláskorú labdarúgók belföldi átigazolása esetén: szeptember 1-től szeptember 30. éjfélig (oktatási intézmény váltásakor, amennyiben lakcímváltozást eredményez és az oktatási intézmény, valamint a sportszervezet székhelye ugyanott van: ezek igazolása lakcímkártyával vagy kollégiumi igazolással, és iskolalátogatási igazolással történhet)

II. Eljárási és ügyfélfogadási rend

A már megszokott eljárási rendünkön az óvintézkedések miatt minimálisan változtattunk, de kérjük, hogy az alábbi pontokra fokozottan ügyeljenek!

A már átvehető dokumentumokról a rendszer e-mailben értesítést küld. Ezen előzetes értesítés nélkül nem vehetők át az elkészült okmányok.

Lehetőség van az elkészült igazolások és sportorvosik postázását kérni, ebben az esetben egy e-mailt kérünk, hogy hova postázzuk ez elkészült iratokat, és postosan mit kell tartalmaznia a csomagnak, így elkerülve, hogy esetleg valami lemaradjon. A postán megküldött dokumentumok időben kézbesítésért felelőséget nem vállal a megyei igazgatóság! 

Személyes átvételkor (lehetőleg előre egyeztetett időpontban) csak és kizárólag az elkészült okmányok átvételére van lehetőség, egyéb ügyintézésre nincs, ha valami esetleg lemarad, akkor azt csak egy következő időpontra áll módunkban elkészíteni. Minden ügyintézés digitálisan történik, ide már csak a kész igazolások és sportorvosikért kell befáradni.

III. Óvintézkedések

Kérjük ügyfeleinket, hogy személyes átvételkor továbbra is tartsák be az alábbi óvintézkedéseket:

  • egyesületenként az irodába maximum 1 (egy) fő, kísérő nélkül jöjjön be;
  • maszk viselése az igazgatóságon KÖTELEZŐ ( szükség esetén az igazgatóság biztosít maszkot az ügyintézésre )
  • átvétel előtt fertőtlenítsék kezüket a kihelyezett fertőtlenítőnél, vagy mossanak kezet a mosdóban;
  • kerüljék a kézfogást
  • kerüljék a bejövetelt az alábbi esetekben:
    • amennyiben észleltek magukon mostanában a koronavírus-fertőzésre utaló bármilyen jelet (láz, szárazköhögés, légszomj);
    • bármelyik közeli hozzátartozójuk észlelt magán mostanában a koronavírus-fertőzésre utaló bármilyen jelet (láz, szárazköhögés, légszomj);
    • voltak mostanában a koronavírus-fertőzés jeleit – vagy konkrétan a fertőzést – magán viselő ember társaságában.

A jelenleg hatályos NYIÁSZ továbbra is elérhető IDE KATTINTVA!

Minden igazolás és átigazolással kapcsolatos kérdéssel Halász Gergőt keressék 

  • Telefonszám: +36307742705
  • E-mail: halasz.gergo@mlsz.hu 

További hírek

Általános
Téli átigazolási tájékoztató (2023-2024)

2024-01-22 13:23:17

Téli átigazolási tájékoztató (2023-2024)

Tájékoztatjuk az Egyesületeket, hogy az alábbi átigazolási tájékoztató a hatályos (1/2024 verziószámú) NYIÁSZ rövid kivonata, a téli átigazolási időszak lényegi része.

Általános
Harmadik lett Zala amatőr labdarúgó-válogatottja

2023-12-06 10:23:51

Harmadik lett Zala amatőr labdarúgó-válogatottja

A megyei labdarúgó-bajnokságok őszi zárása után sem ért még teljesen véget a félszezon, hiszen a Területi Amatőrválogatottak Észak-Nyugat Magyarországi Regionális Tornáját Gyirmóton rendezték meg, ahol Zala együttese végül a harmadik helyen végzett.

Általános
ERŐNLÉTI KREDITPONTGYŰJTŐ WEBINÁR

2022-03-01 15:06:02

ERŐNLÉTI KREDITPONTGYŰJTŐ WEBINÁR

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési Intézete ismét kreditpontgyűjtő webinárt szervez.

Értesítők, információk

Szponzorok