FONTOS(!!!) tájékoztatás nyilvántartással és (át)igazolásokkal kapcsolatban

2023. július. 05., 09:26   |    

FONTOS(!!!) tájékoztatás nyilvántartással és (át)igazolásokkal kapcsolatban

Az alábbiakban FONTOS(!!!) tájékoztatást adunk a játékosok adatainak nyilvántartásához és/vagy (át)igazolásához kapcsolódó, tegnap (július 3., hétfő) este óta élő változásokról. A változások okai Vámos Tibor, az MLSZ versenyigazgatójának tájékoztató levelében - mely hírünk végén található dokumentumban (Tájékoztató levél_TAJ szám.pdf) elérhető - olvashatóak.

Az IFA és az OSEI informatikai rendszere közötti kommunikáció zökkenőmentessé válása érdekében, a 2023/24-es szezonra vonatkozóan a labdarúgók regisztrációjánál, átigazolásánál, és/vagy versenyengedélyek igénylésénél már kötelezően be kell kérni a TAJ számot is.” Magyarul ezen intézkedések megteremtik annak lehetőségét, hogy a jövőben az IFA-ban, a mérkőzésjegyzőkönyvekbe csak olyan személyek legyenek felvehetőek, akik esetében 100%-os biztonsággal kijelenthető, hogy érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkeznek. (Mindezek után pedig majd el lehet gondolkodni a sportorvosi kartonok elhagyásán is – amelyek viszonylag sokszor generálnak elkerülhető versenyügyeket.)

tegnap (július 3., hétfő) esti változásokkal egyidőben…

  1. központilag el lettek utasítva a beadott versenyengedély-kérelmek, ezeket újra be kell adni;
  2. központilag vissza lettek vonva a már kiadott versenyengedélyek, ezeket újra be kell adni;
  3. központilag feltöltés alatti státuszba kerültek azok az (át)igazolási kérelmek, amelyekhez versenyengedély-kérelem kapcsolódik, így a sportszervezet ki tudja tölteni a TAJ-szám mezőt.

A játékosok HELYES TAJ-számának IFA-rendszerben történő rögzítése az egyesületek feladata és felelőssége! (Amennyiben esetleg téves TAJ-számot regisztrálnának egy játékosukhoz, a rendszer működésbe lépése után ezen játékos hiába rendelkezik majd érvényes sportorvosi engedéllyel, nem lesz rögzíthető a mérkőzésjegyzőkönyvben.)

Kapcsolódó dokumentumok


További hírek

Közérdekű
MLSZ TAVASZI GRASSROOTS ALAP (ZALA)

2024-01-17 09:51:25

MLSZ TAVASZI GRASSROOTS ALAP (ZALA)

2024. tavaszi félév

Közérdekű
Zala Vármegye Labdarúgásáért-díj

2023-12-13 09:42:54

Zala Vármegye Labdarúgásáért-díj

Közeledik az év vége, s ilyenkor az MLSZ zalai igazgatóságának társadalmi elnöksége rendre kibővített ülésen adja át a Zala Vármegye Labdarúgásáért-díjakat az arra érdemeseknek.

Értesítők, információk

Szponzorok